Lezingen

BBB

DOGSITIEF - Hoogsensitiviteit bij honden

 • Waar? Wippelgem
 • Wanneer? Zondag 25 september van 13u30 tot 16u30
 • Wie? Ineke Vander Aa van Shewolf Dog Coaching
 • Prijs? €50 p.p.

Deze lezing neemt je bij de hand doorheen de wetenschappelijke ondersteuning van deze populaire, maar vaak verkeerd begrepen karaktereigenschap, zodat jij straks jouw hoogsensitieve hond beter kan begrijpen en begeleiden.

Hoogsensitiviteit bij honden bestaat. Echt. Hoogsensitieve honden zijn niet flauw en het zijn niet altijd de ‘stille’ types of angsthazen. Hoogsensitieve honden kunnen ook een reputatie hebben van reactief of agressief gedrag. Ze kunnen hevig trekken aan de lijn of gênant blaffen in vreemde of drukke omgevingen. Ze kunnen bang zijn van een bezemsteel, razend zijn op fietsers, en vreemde gewoontes hebben waar je geen raad mee weet. Hoogsensitieve honden komen in allerlei vormen, maar hebben één ding gemeen: conditionering zoals gehoorzaamheidstraining en klassieke gedragstherapie, bieden weinig inzicht of hulp op lange termijn

De lezing start om 13u30. We ronden af rond 16u30 en kunnen nabespreken met een hapje en een drankje tot 17u00.

Er zal ook een mogelijkheid zijn om Ineke haar boek 'DOGSITIEF' aan te kopen. We laten onze honden voor deze lezing gezellig thuis. De plaatsen zijn beperkt, je plekje wordt pas gereserveerd na betaling.

PuppyParcours

Kennismaking: essentiële oliën + DIY

 • Waar? Wippelgem
 • Wanneer? 11 september vanaf 14u
 • Wie? Marva Debruyne
 • Prijs? €15 p.p. + DIY producten ter plaatse te betalen

Ben je nieuwsgierig naar de magie van aromatherapie en gebruik van essentiële oliën? Tijdens deze kennismaking zal Marva uitleggen wat essentiële oliën zijn. Maar ook waarvoor en hoe je ze kan gebruiken. En welke olietjes je kan inzetten voor jezelf, je gezin en/of je huisdier(en).

Naast de uitleg is er ook een mogelijkheid om DIY aan de slag te gaan met de olietjes. We maken een luchtverfrisser, wondzalf, een anti-tekenspray en een roller voor de seizoenswissel. De producten voor de DIY zijn ter plaatse extra te betalen.

BBB

Baasje, snap je me? - Hondenlichaamstaal

 • Waar? Wippelgem
 • Wanneer? Zondag 30 oktober van 14u00 tot 17u00
 • Wie? Eline Vanderschommen van gedragscentrum Laura Bangels
 • Prijs? €45 p.p.

In de lezing 'baasje, snap je me?' kijken we hoe onze honden communiceren. Met behulp van heel wat foto- en videomateriaal zullen we leren om de subtiele en minder subtiele communicatie van onze honden te herkennen en leren we hoe je daar het best mee kunt omgaan. Het (beter) begrijpen van onze viervoeter vormt immers een cruciale stap in het bevorderen van onze relatie!

Over Eline: In ons gezin staan dieren nu nog steeds centraal. We hebben een voorliefde voor honden, katten en paarden en we hechten veel belang aan het in harmonie samenleven met elkaar. Elk dier heeft immers recht op een leven gevuld met geluk, liefde, tederheid en vriendschap. Het aspect lesgeven kunnen combineren met mijn passie voor honden was mijn ultieme droom. Om deze droom te realiseren, startte ik in 2018 bij Laura de opleiding tot hondengedragsdeskundige. Na twee intensieve, leuke jaren studeerde ik af. Sinds 2021 mag ik deel uitmaken van het Gedragscentrum voor Honden. De droom die werkelijkheid werd!