Hoe is Knappie ontstaan?

10 jaar geleden leerden we elkaar kennen op de hondenschool. Door verder te kijken dan de klassieke opvoeding van je hond en meer te werken op gevoel hebben we elkaar écht gevonden. Blijken we ook nog eens over dezelfde drijfveer te beschikken om te blijven leren over honden en hun gedrag. Beide hebben we een enorme weg afgelegd maar nooit zijn we onze drive verloren om het leuk en luchtig te houden.

Nu we onze honden begrijpen kunnen we meer en intenser genieten van die relatie. We willen mensen datzelfde gevoel van verbondenheid laten ervaren. Daarom willen we onze kennis, ervaringen en passie met jullie te delen via Knappie!

Paw

Tot binnenkort?
Groetjes Ayla & Marijke

Marijke van DoggyWise

Hondencoach & interieurontwerper

Als kind had ik al een groot hart voor dieren. Op 3 jarige leeftijd zat ik al met m’n hand door de draad om de hond van de buren te aaien. Onze eerste hond Dinky kwam het gezin vervoegen toen ik ongeveer 9 jaar was.

Maar eigenlijk begon het allemaal toen ik alleen ging wonen en ik een maatje miste. Mijn oog viel op een kruising labrador/duitse herder, mijn eerste eigen hond. Hij kreeg de naam Apoyo, wat steun en toeverlaat betekent.

Ik begon met hem naar de hondenschool te gaan. Wat was het fijn om samen bezig te zijn. In de hondenschool werd ik gevraagd om les te geven omdat ze vonden dat ik ‘wel goed was met honden’. Zonder opleiding of bijscholing stond ik les te geven. Al van in het begin had ik het gevoel dat dit niet de juiste manier was en ben ik me beginnen ‘bijscholen’ met lezingen en workshops.

En dan… kruiste Munah m’n pad. Ik wist echt niet dat je zo'n speciale connectie kon hebben met een hond! Door haar ben ik uiteindelijk gestart met een opleiding tot hondeninstructeur bij Kyno-coach. Ondertussen heb ik al zoveel bijgeleerd en zoveel extra ervaring opgedaan. Ik heb intussen mijn eigen kleinschalige hondenschool DoggyWise opgestart. Het begin van een droom!

Marijke in een notendop:
Creatief, hooggevoelig, chaotische perfectionist & dogmom

Ayla van MOOB

Puppycoach & grafisch ontwerper

Mijn verhaal start met mijn allereerste eigen hond: Moby. Hij heeft me doen inzien dat honden wel degelijk communiceren. We hadden een moeilijke start maar hij is steeds naar mij blijven opkijken (letterlijk, hij checkte steeds in bij mij). Na lezingen en workshops zijn we elkaar beter en beter beginnen begrijpen. We hebben een hele weg afgelegd maar we kunnen zeggen dat we nu een (h)echt team zijn!

Jaren later ben ik me gaan bijscholen tot hondentrainer, ik wou meer mensen laten zien en voelen wat ik voel met honden. Ik starte mijn opleiding bij Kyno-Coach en kleine Kina wandelde mijn leven binnen. Kina had een totaal ander karakter, zij bleek enorm gevoelig te zijn. Een werkelijke spiegel van mij: gevoelig, emotioneel, zachtaardig en toch pittig.

Ik rondde mijn opleiding af en begon hondenbaasjes te helpen bij de opvoeding van hun pup. Pups hebben een speciale plek voor mij. Ze zijn een (zo goed als) onbeschreven blad waar je aan de slag mee kan gaan. Ik wou baasjes en hun pup een goede start geven door hen te leren leven in communicatie met hun pup.

Ik hou ervan om vrij te ondernemen, vandaar dat ik zelfstandig ben geworden. Doordat ik de tijd en ruimte had (en ook wel heel graag pups wou) hebben we met Kina gefokt. Ze werd mama van 4 prachtige pups waarvan we Saga hielden. Een leuk karaktertje, knuffelkont en lieve meid. De ervaring van pups groot te brengen was zo uniek! Ook hier hebben mijn opleidingen, bijscholingen en ervaringen hun vruchten afgeworpen.

Ik hou ervan om te blijven leren. Ik volg regelmatig bijscholingen en leer nog elke dag bij van (mijn en andere) honden en hondenmensen. Naast puppycoach ben ik ook grafisch ontwerper en maak ik speelse ontwerpen en illustraties voor de honden- en dierenwereld.

Ayla in een notendop:
Creatieve chaoot, hoogsensitief, holistisch geïnspireerd & een crazy doglady